Rom og Castelli Romani - Rejseforslag


Se priser på turen HER.

Forslag til rejseplan (Rom og Castelli Romani vinrejse)

Dag 1:

Fra lufthavnen tager jeres bus jer direkte til jeres første vin- og madoplevelse på ”Cantina Castello Torre in Pietra” - her mødes I af den dansk/italienske vinmand og bestyrer Christian, som fremviser produktionsområderne og giver en grundig indføring i aftapning, gæring og vinfremstilling. Herefter får I vinsmagning med 4 vine og dertilhørende frokost. I skal smage på Vermentino, Roma Malvasia puntinata, Elephas rosso og Terre di Breccia.

Efterfølgende tager bussen jer videre ind til Roms centrum, hvor I indkvarteres på jeres hotel.

Om aftenen er der middag på restaurant med speciale i det toskanske køkken og fine vine fra Toscana regionen. I får her en 6-retters menu inkl. 1 glas vin til hver ret, som er tilpasset retten.

Dag 2:

På andendagen går turen med guide til Trastevere området, i Roms centrum, på den anden side af Tiberen. Områdets historie og atmosfære gør det til et perfekt område til en gastronomisk og kulturel sansetur. I spadserer gennem smalle karakteristiske gader, indtryksmættende og farverige piazza’er, med husfacader fra forskellige epoker. Her oplever i det autentiske romerske folkeliv - hvert område har sine stamkunder og tonen er altid familiær og varm. Duften af kaffe indbyder til et lille stop og en ægte italiensk espresso kaffe.

I besøger det lokale udendørsmarked i Trastevere, San Cosimato, hvor I stopper og smager på nogle af de mange råvarer og taler om sanseoplevelsen ved friske råvarer, får lidt tips og råd til brug af disse, blandet med italiensk kulinarisk historie. Videre på sanseturen besøger I små eksklusive delikatesseforretninger, med inspirerende udvalg af lokale oste og pølser. Der vil være forskellige smagsprøver undervejs.

Sanseturen afrundes med at ære den italienske vinkultur, med en vinsmagning på Enoteca Ferrara (2 røde og en hvid (bl.a CHIANTI).

Om eftermiddagen er der tid til at se Rom på egen hånd, og om aftenen er der middag på Santa Maria pladsen i Trastevere - en af de smukkeste pladser i Rom. I får her en lækker menu inkl. 1 glas vin til hver ret.

Dag 3:

I tjekker ud fra jeres hotel i Rom og kører derefter med bus til Roms vindistrikt, Castelli Romani. Her indkvarteres I i den fantastiske Villa Tuscolana - en af de vigtigste villaer i ”Ager Tusculanum”. Villaen er omgivet af en 4 hektar privat park, på bjergtoppen Monte Tuscolo, lige udenfor Frascatis centum. I dag fungerer villaen som hotel med 100 værelser, spa, udendørs pool, restaurant og kongrescenter smukt renoveret i smagfuld klassisk stil.

Dagens frokost er på vingården Poggio Le Volpi, som i årenes løb har været i stand til at etablere sig som en førende producent af nichevin, der hovedsagelig bruger lokale druesorter som Malvasia white of Candia, Malvasia del Lazio og Trebbiano uden at glemme Sauvignon, Chardonnay og Greco.

Fra vingården Poggio Le Volpi kører I til en anden vingård, Santa Benedetta, hvor der venter en vinsmagning. Santa Benedetta er et typisk italiensk landsted beliggende 2 km udenfor Frascati. Landstedet producerer finere eksportvine, såsom ”Frascati d.o.c.Superiore”, ”Cannellino”, ”Spumante” og ”Muffato Nobile” samt bordvin, der sælges i regionen Lazio.

På vejen tilbage til Villa Tuscolana gøres der stop i den berømte vinby Frascati, med tid til at besøge det lokale marked eller måske indtage en kaffe på en af byens mange rustikke barer. Om aftenen er der middag på Villa Tuscolana.

Dag 4:

Efter morgenmaden tjekker I ud fra Villa Tuscolana, hvorefter bussen kører jer til lufthavnen i Rom og turen går hjem.

Right - Box 2 - Phone
Louise Fog Kristensen Ekspert i firmarejser
80 20 88 70
inspirationskatalog
  • Inspiration til valg af rejsemål
  • Tips til at lette planlægningen
  • Fordelene ved at booke rejsen hos et rejsebureau
bestil katalog - klik her
KLIK HER
2015 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 88 44 14 80   l  info@alfatravel.dk