FAQ: Er firmarejsen fradragsberettiget?


Det kan være svært at gennemskue, hvor grænsen mellem de skattefrie firmarejser og de skattepligtige firmarejser går.
 
Bliv lidt klogere herunder.

Skattepligtige firmarejser

Hvis jeres firmarejse går ind under kategorien ”ferie”, så er rejsen som udgangspunkt skattepligtig. En firmarejse kan nærmere bestemt betegnes som "ferie", hvis størstedelen af tiden er til fri disposition eller hvis der er for stort indhold af turistmæssig karakter, som fx almindelig sightseeing. Derudover rejser SKAT også krav om beskatning, når deltagernes ægtefæller er med på rejsen (også selvom ægtefællerne selv har betalt deres andel af rejsen).

Skattefrie firmarejser

Hvis man som virksomhed vil arrangere en firmarejse der er fradragsberettiget, er det en betingelse, at turen primært tilgodeser arbejdsgiverens/virksomhedens interesser. Med andre ord skal deltagerne på rejsen have et udbytte af turen, som kommer dem til gode i deres daglige arbejde. I kan fx inkludere teambuilding-aktiviteter, som kan begrundes at have en værdi for firmaet.

Læs evt. mere om fradragsberettigelse for firmarejser HER.

Når I bestiller firmarejsen hos os, hjælper vi med at implementere jeres faglige ønsker på rejsen, og vi kommer også gerne med vores forslag og vejledning til arbejdsrelateret indhold på jeres rejsemål. Se fx hvordan rejseprogrammet så ud for en gruppe arkitekter, da vi arrangerede deres faglige firmarejse til Lissabon.

__________________________________________________________________

BEMÆRK!

Dette er en generel vejledning. Vi anbefaler naturligvis, at du forhører dig om de konkrete forhold hos din virksomheds revisor eller hos SKAT.
Right - Box 2 - Phone
Louise Fog Kristensen Ekspert i firmarejser
80 20 88 70
inspirationskatalog
  • Inspiration til valg af rejsemål
  • Tips til at lette planlægningen
  • Fordelene ved at booke rejsen hos et rejsebureau
bestil katalog - klik her
KLIK HER
2015 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 88 44 14 80   l  info@alfatravel.dk