Romersk arkitektur


Lige meget hvor i Budapest man går, kan man overalt finde spor af vore forfædres kultur, liv og minder. I Transdanubia regionen varede regeringstiden for det romerske imperium til det 4. århundrede. Ravvejen, som går gennem store dele af Europa (heriblandt Ungarn), blev til i denne æra igennem byerne Sopron og Szombathely. Med vand-veje og kuplede bygninger opstod markante arkitektoniske forbedringer. Skulpturer og malerier fremhævede religiøse overbevisninger samt martyrers handlinger. 
 
Blandt de smukkeste romerske kirker i Budapest findes Belvárosi Plébaniatemplom, som er beliggende tæt ved Elisabeth-broen. Denne 2-tårnede kirke er en af byens ældste. Kirken brændte ned under generobringen af Buda i 1868, men blev genopbygget i barok-stilen. Derudover er der også den kendte Mathias-kirke (Mátyás-templom), som blev grundlagt i 1015 af St. Stephen. Kirken blev ødelagt af det mongolske kejserdømme i 1214, men blev genopbygget til en 3-tårnet basilika i slutningen af 1300-tallet.

Kontakt os

Kontakt os på tlf. 80 20 88 70 eller info@alfatravel.dk , hvis du har spørgsmål angående vores arkitektrejser, eller bestil et uforpligtende og gratis tilbud nedenfor.
 
 
Louise Fog Kristensen Ekspert i firmarejser
80 20 88 70
inspirationskatalog
  • Inspiration til valg af rejsemål
  • Tips til at lette planlægningen
  • Fordelene ved at booke rejsen hos et rejsebureau
bestil katalog - klik her
KLIK HER
2015 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 88 44 14 80   l  info@alfatravel.dk